Astral Seyahat Nedir? Kimler yapabilir? Teknikleri Nelerdir?


ruhun bedenden ayrılması ile ilgili görsel sonucu

Astral seyahat kavramı spiritüalizm, good enoughültizm ve teozofi kapsamında kullanılan bir kavramdır. Bu anlayış; parapsikoloji olayına inanan adamların esiri beden veya astral beden olarak adlandırdığı, ince madde olarak gösterilen maddelerden oluştuğu söylenen bedenle yapılan bir tür seyahattir. Halk arasında en okayısa tabiri ile ruhun bedenden geçici olarak ayrılması şeklinde tanımlayabiliriz. 



Astral seyahat, bu sırada yaşandığı söylenen deneyimleri ifade eder. Astral seyahat insanın bilinci yerindeyken, fiziksel bedenin dışında ve başka mekanlarda gerçekleştiği söylenen bir süreçtir. Bu olayın öteki beden dışı deneyimler arasında özel bir yeri olması insanın bunu iradesi dahilinde gerçekleştirebilmek bildiği iddiası ve deneyim sırasında bilincin açıok olmasında kaynaklanmaktadır.


ruhun bedenden ayrılması ile ilgili görsel sonucu

Bedenimizde ruhun bedenden kopmasını engelleyen gümüş bir kordon bulunur. Ruhumuz astral seyahat esnasında bu kordon aracılığı ile göbek çakrasından terk ediyor. Konuşulan iddialara göre kordon koptuğunda ölüm gerçekleşiyor. Pek fazla kişi bu iddialara karşın yapmak istediklerini söylemekle birlikte bazı kesimlerde bu seyahati yapma konusunda çekimser davranıyor.

ruhun bedenden ayrılması ile ilgili görsel sonucu

Astral Seyahate Hazırlık


Öncelikle sessiz ve sakin bir ortamda olmalısınız. Uyku öncesi astral seyahat için en uygun zamandır. Karanlık olması iyidir. yada az ışık bulundurun ki sizi rahatsız etmemeli. Korku ve strese sokan fikirlerden arınmalı ve düzenli bir nefes-alışverişi ile bedeninizi hazırlamalısınız. Gece fazla yememek ve hafif şeyler tüketmek de vücudunuzu hazırlamak için idealdir.

İmgeleme yapmak, en basit tabiri ile hayal kurmak ve bunu gerçekten görebiliyormuş gibi hissetmeye çalışmak önemlidir. Bedeninizi tamamen gevşettikten sonra kendinizi serbest bırakın ve kasmayın. Yatağın hareket ettiğini hayal edin. Ruhunuzu bedeninizden ayrılmaya yakınmış gibi hissedin ve düşünün. Adeta sallanmaya başlamış gibi hissetmeye çalışın ve kendinize düşüncelerinizle telkinler verin. Astral seyahate çıkarken vücudunuzun titrediğini, ruhunuzla bedeninize tepeden baktığınızı, bir mesafe yükselip etrafı kontrol ettiğinizi düşünün ve devam edin.

Astral seyahate çıkış evresi dahilinde buraya kadar geldik. Şimdi de internette bahsedilen ve o anda hissedilen durumları aktaracağız. Astral seyahate çıkarken bedeninizi gergin, şişmiş durumda hissedebilirsiniz. Korkmayın, ruhunuz bedenden ayrılmak üzere. Astral seyahate çıkmadan önce nereyi ziyaret edeceğinize ilgili bir karar verirseniz bilinçaltınızı da bu yönde hazırlamış olursunuz. İlk deneyiminizde mutlaka oda içinde dolaşın. Bir kaç deneyimden sonra ise kendi kararınızı verebilirsiniz. 

Astral seyahat sonrası bedene dönmek ise oldukça kolaydır. Bedeninize dönmek istediğinizi kendinize telkin etmeniz yeterli olacaktır.

ruhun bedenden ayrılması ile ilgili görsel sonucu

Astral Seyahat Nefes Teknikleri ve Hipnotik Uyku


Hipnotik Uyku:
Bu yöntem, Ergun Candan'ın Ruhsal Güçleri Geliştirme Teknikleri adlı kitabında astral seyahat tekniklerinden biri olarak anlatılır.

Bir nevi kişinin kendi kendini hipnoz etmesidir.
Bu yöntemin özelliği, kişi 30 dakika uyusa dahi nine saatlik bir uyku uyumuş gibi vücudu dinç ve zinde olur. Yani bu yöntemi uygulayarak 24 saatin çok büyük bir bölümünü uyanık halde geçirebilirsiniz.

Hazırlık:
Odanızın havası temiz olsun. Ortam çok soğuk olmasın. Yoğun stres altındaysanız çalışmayıı erteleyin.

Uygulanması:
Sırt üstü yatar vaziyette vücudunuzun hiçbir yerini gergin bırakmayacak halde uzanın. Derin bir nefes aldıktan sonra zihinsel olarak kendimizi bu çalışmaya yoğunlaştırıyoruz. Gözler kapatılıyor, ancak üzerinizde battaniye vs. varsa mutlaka başınızın açıkta olmasına dikkat edin. Ve tüm bu çalışma sürecinde felçli bir insan gibi asla hareket etmeyin, parmaklarınızı oynatmamaya özen gösterin.

Şimdi vücudunuzdaki negatif enerjiyi, ağrıları yani olumsuzlukları düşünün. Bunları vücudunuzda yer alan kurşun askerleri farzedin. Bir süre geçtikten sonra bu düşmanların yavaş yavaş ayak parmaklarınızın uçlarından çekildiğini imgeleyin. Düşman askerlerinin sürgün edilmesi gibi dizlerinizden yukarıya doğru göğüs kafesinizde toplayın onları. Ardından ellerinize gelin ve parmaklarınızdan yukarıya doğru, omuzlarınızdan göğsünüze getirin düşmanları. Daha sonra karın bölgesi ve en son olarak da başınızdan aşağıya doğru; toplama kampına getirin.

Zaten siz parmaklarınızdan yukarıya doğru bu düşmanları sürerken sıcak bir hisle karşılaşacaksınız. Kanın, vücudunuzdaki o sıcak ilerleyişini çok iyi duyumsayacaksınız. 

Düşmanların toplandığı göğüs bölgesinde bir ağırlıok oluşacak. Tüm bu düşmanların bir kuş gibi kanatlanıp vücudunuzdan ayrıldığını hissedin. Nihayet bomboş, tertemiz bir bedene sahipsiniz.

Zihinsel yapılan bu çalışmanın ardından vücudunuzda daha önce hiç hissetmediğiniz bazı fiziksel değişimler olacak. Mesela, bir balon gibi vücudunuz şişmeye başlayacak. Ayrılma hissi ve kollarınız kendi kendine hareket ediyormuş gibi olacak. Bu hareketsizlik süresi arttıkça beyninizde çınlama sesleri oluşmaya başlar. Düşüyormuş, savruluyormuş ya da göğe doğru yükseliyormuş hissini yakalayacaksınız. Yükselme hissi arttıkça kalp atışlarınız hızlanacak. Kalbinize hakim olmassanız bu etkiler kaybolmaya başlar.

Astral Seyahat:
Yükselme hissi astral seyahate geçiş için bir kapıdır. Buraya kadar ilerledikten sonra gerisi sizin seçmiş olduğunuz tekniğe kalmış. İster ruhunuzun yaylanıp vücudunuzdan ayrıldığını düşünün, ister bir gümüş ip vasıtasıyla ruhunuzun alındığını imgeleyin.

Eğer bu çalışmaya başlamadan önce fazla yorgunsanız, zaten otomatik olarak uykuya dalarsınız. 30 - 40 dakika sonra yavaş yavaş hareket etmeye başlayın. Yeni uykudan uyanmış gibi vücudunuzu germe ihtiyacı hissedeceksiniz. Vücudunuz, dokuz saat uyumuş bir insanınki gibi zindedir ve dinlenmişsinizdir. İşte bu yöntemin başarılı olduğunun bir göstergesi. Dopingi almış, yoğun yaşam temposuna yeniden girebilirsiniz.

Evet, tüm bu çalışmanın süresi yeni başlayan birisi için, 35 - 40 dakika kadar sürer. Bu süre kişiden kişiye göre artabilir veya azalabilir. Tecrübeniz arttıkça on dakika içinde vücudunuz hazır hale gelir. İlk başlarda sıkıcı ve olmuyor gibi gelebilir. Ayda bir kere yaparsanız bu çalışmayı, 1 yılın sonunda gayet iyi uzmanlaşabilirsiniz.






Astral Seyahat Nedir? Kimler yapabilir? Teknikleri Nelerdir? Astral Seyahat Nedir? Kimler yapabilir? Teknikleri Nelerdir? Reviewed by Yiğit BOZKIR on 20 Mayıs Rating: 5

Hiç yorum yok